Contra els desficacis de Madrid, defensem el nostre transport públic

Apostem per les rodalies, el tren fins a Dénia i el Corredor Mediterrani

 

            La Ribera Baixa, 21-06-2013

Des de la Coalició Compromís – la Ribera Baixa, volem mostrar el nostre malestar per una nova operació de màrqueting i de balafiament de diners públics per part del govern central de Madrid: la recent inauguració de la línia de l’AVE de Madrid a Alacant.

Davant la nostra reacció, alguns diran que estem en contra del progrés de la nostra Comunitat, però no és així. Estem en contra del “seu” progrés, un progrés basat en malgastar els diners de la ciutadania en obres faraòniques com l’AVE, on els únics beneficiats han sigut les gran empreses constructores i que les úniques persones que l’utilitzaran seran les classes adinerades de l’Estat espanyol perquè els treballadors assalariats, és a dir, la majoria de la ciutadania, no podem costejar-nos l’elevadíssim preu dels bitllets d’aquest mitjà de transport.

La inauguració d’aquesta nova línia de l’AVE suposa una nova aposta del govern de Madrid (tant del PP com del PSOE) per un model de comunicacions radial. És a dir, tot ha de passar per Madrid. Així, una persona que vulga anar en AVE de València a Alacant haurà de passar per obligació per Madrid, deixant de banda una vegada més el Corredor Mediterrani.

Així, des de Compromís volem mostrar, una vegada més, la nostra aposta pel Corredor Mediterrani, un corredor que vertebrarà el nostre territori en comunicar Alacant, Valencià i Castelló amb Barcelona i amb Europa i que a hores d’ara resulta vital per a reactivar la nostra economia productiva i poder exportar els nostres productes més ràpidament i d’una manera més econòmica.

En segon lloc, des de Compromís volem denunciar l’aposta per l’alta velocitat en detriment del transport públic de proximitat, és a dir, per les rodalies. S’ha demostrat que fins ara totes (TOTES!) les línies d’Alta Velocitat que s’han construït a l’Estat espanyol són deficitàries. En front d’això tenim unes rodalies totalment oblidades que cada dia són utilitzades per desenes de milers de valencians i valencianes.

És per això que des de la nostra formació apostem, una vegada més, per la potenciació de les rodalies, per l’abaratiment del preu dels bitllets i per la connexió ferroviària de València a Gandia, Oliva i Dénia, al mateix temps que volem denunciar l’existència, encara, del tram de via única entre Cullera i Gandia, propi d’un país tercermundista.

Per últim, com ja hem indicat més amunt, volem denunciar el desficaci que representa negar-se a desenvolupar el Corredor Mediterrani i obrir aquesta línia a l’alta velocitat perquè com demostren tots els estudis i totes les xifres, aquesta seria l’única línia d’altra velocitat rendible a l’Estat espanyol ja que tots els anys circulen en Euromed més de 4 milions de persones, juntament amb el contingent de mercaderies que hi circulen. Així, queda demostrat una vegada més que els valencians i les valencianes ens desplacem i tenim el nostre principal mercat a Catalunya i a Europa, en contra del que se’ns ha fet creure durant més de 20 anys per les forces contràries al desenvolupament econòmic del País Valencià i a la nostra prosperitat a tots els nivells.

Coalició Compromís – la Ribera Baixa

www.riberabaixa.compromis.net

riberabaixa@compromis.net

compromis